Partnerbericht

Schaatsen en Zwemmen voor Water 2003 – Idols-ster Hind geeft startsein promo-tour

Hind, Plan-sponsor van Maimouna Diallo uit Senegal, ondersteunt de grote landelijke scholierenactie ‘Schaatsen en Zwemmen voor Water’ die van 10 tot en met 15 november in heel Nederland plaatsvindt. Meer dan 37.000 kinderen van 475 basisscholen in Nederland hebben zich opgegeven voor de actie waar zij, gesponsord door familieleden en kennissen, zoveel mogelijk rondjes schaatsen ten gunste van het wateropvangproject van Plan in Kenia. Ook de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB) neemt met een groot aantal leden en verenigingen deel aan het evenement. Het promotieteam, bestaande uit medewerkers en vrijwilligers van Plan Nederland, trekt van 10 t/m 24 oktober door heel Nederland.

Waterproblematiek Kenia

Het doel van de actie is zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het wateropvangproject in Kenia waar Plan samen met de lokale bevolking zorgt voor de opvang, het beheer en de verdeling van regenwater. In Kenia valt bijna acht maanden per jaar geen druppel water. Maar tijdens twee regenperiodes regent het in dit Afrikaanse land harder dan de grond aan kan. De grond kan dan geen water meer opnemen. Het water baant zich een weg en blijft staan in modderstromen en poelen; een ideale broedplaats voor malariamuskieten. Ook zet de regen hele stukken land onder water of slaat deze zelfs weg. Hierdoor brengen de akkers maar weinig op, waardoor het moeilijk is de vicieuze cirkel van armoede voor kinderen te doorbreken.

Plan zorgt samen met lokale bevolking en instanties voor de aanleg van ‘wateropvang’ daken, regentonnen en het geven van training aan de lokale bevolking op het gebied van waterhuishouding en hygiëne in verband met gezondheid. Met dit grote waterproject wil Plan zeker 600.000 mensen in 400 gemeenschappen direct helpen met het verbeteren van de toegang tot veilig en schoon drinkwater

Record

Met de actie hopen de leerlingen zoveel mogelijk geld bij elkaar te schaatsen en te zwemmen en de recordopbrengst van de vorige editie van ‘Schaatsen en Zwemmen voor Water’ te overtreffen. In 2001 werd er geschaatst en gezwommen voor de aanleg van waterputten in Dosso, Niger. Toen werd een record opbrengst van 939.445 euro binnengehaald, bijna 40.000 scholieren deden aan de actie mee.

www.schaatsenvoorwater.nl
www.zwemmenvoorwater.nl
www.zwemmenvoorwater.nl