Eind 2015 vindt misschien wel de belangrijkste klimaattop ooit plaats in Parijs. Regeringsleiders gaan dan met elkaar in conclaaf en zullen met drastische maatregelen komen om verdere klimaatverandering tegen te gaan. Om de aarde ecologisch en economisch in tact te houden, moet ze onder de twee graden extra opwarming blijven.

Hoe ziet jouw klimaatakkoord eruit?

Op het Klimaatplein kan iedereen die een positieve bijdrage aan de oplossing wil leveren, zijn gewenste maatregelen formuleren. Maximaal drie maatregelen zijn te noemen in maximaal 15 woorden per maatregel. Alle inzendingen tezamen vormen een voorstel voor een klimaatakkoord. Dit voorstel wordt voor aanvang van de belangrijke klimaattop in Parijs aan staatssecretaris Mansveld van Milieu overhandigd.

Benieuwd naar de ruim 300 maatregelen die al zijn ingezonden en hoe ook u kunt deelnemen? Bezoek dan de webpagina op het Klimaatplein via deze link.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer