Uit onderzoek van BoxBites blijkt dat ruim 30% van de Nederlanders gezonder wil gaan snacken. Het ongezonde aanbod van supermarkten wordt door consumenten als storend ervaren. Met name al het toegevoegde suiker in de meeste tussendoortjes moet het ontgelden.

Gezonde snackalternatieven
Suikers maken een steeds groter deel uit van ons voedingspatroon. Boeken als de Voedselzandloper dragen eraan bij dat Nederlanders zich steeds bewuster worden van de gezondheidsrisico’s die hier bij horen. BoxBites, opgericht door twee Wageningse studenten Thomas van den Boezem en Mark Schönhage, werkt hard om heel Nederland kennis te laten maken met gezonde én lekkere alternatieven voor al die ‘slechte’ tussendoortjes. Ze zijn de eerste gezonde snackservice op abonnementsbasis die verantwoorde tussendoortjes per brievenpost gaan bezorgen in Nederland. Deze producten bevatten géén toegevoegd suiker. Ook kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen zijn bij BoxBites niet te vinden. Thomas: “Met een positieve boodschap proberen wij snackliefhebbers ervan te overtuigen dat verantwoord en lekker prima samengaan.”

Verslaafd aan slechte suikers
Thomas: “de reden dat het aanbod van goede tussendoortjes zo slecht is, is simpel. De schappen in de supermarkt worden verkocht aan de hoogste bieder. Volgens BoxBites is dat veelal een multinational voor wie gezondheid geen prioriteit heeft. Zij zijn bij hun producten altijd op zoek naar het bliss point. Dat is de maximale hoeveelheid suiker die mensen nog willen verwerken. Precies genoeg om de hersenen op hol te laten slaan. Daardoor wil je steeds maar meer van die slechte snacks en krijg je last van de welbekende suikerdip. Met onze service combineer je gemak en gezonde snacks, waardoor je nooit meer hoeft te grijpen naar deze caloriebommen.”

Crowfundingcampagne
Om BoxBites aan de Nederlandse consument te introduceren, zijn de jonge ondernemers een crowdfundingcampagne gestart op Oneplanetcrowd.nl. “Via onze crowdfundingcampagne kunnen mensen als eerste een sample box ontvangen met korting. We willen hiermee een gezonde snackbeweging starten, die uitgaat van bewustzijn over eten.”

In slechts twintig dagen was het doel behaald. De gezonde snackbeweging lijkt hiermee definitief ontketend.

Meer weten over BoxBites? Bezoek www.boxbites.com en volg BoxBites op Facebook en Twitter.

oneplanetcrowd

Oneplanetcrowd

Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer