Partnerbericht

Rozen uit Rwanda

IS ging op bezoek bij een rozenkweker en een koffiebrander die samenwerken met Nederlandse bedrijven.Een aantal Nederlandse bedrijven, waaronder TNT en Heineken, heeft eigen vestigingen in Rwanda. Daarmee is Nederland de grootste buitenlandse investeerder met 26 procent van het totaal. Volgens de ondernemers is de corruptie laag, bureaucratie is minimaal en de veiligheid is uitstekend. Het land is politiek stabiel en met een jaarlijkse groei van 7 procent behoort het inmiddels tot een van de snelst groeiende Afrikaanse economieën.

Verder in het oktobernummer van IS onder andere een fotoreportage uit de goudmijnen van Congo, en een verslag van de agrarische wederopbouw in de Palestijnse Gebieden. Sinds de EU begin dit jaar besloot de contacten met en de financiële steun aan de Hamas-regering te bevriezen, zoeken de EU-landen en de Europese Commissie andere wegen om de getroffen bevolking te helpen. Nederland, Spanje, Italië en Denemarken richten zich nu op de wederopbouw van de Palestijnse landbouw, die voor zo'n driekwart van het inkomen in de Gaza-strook zorgt.

Tijdschrift IS het maandblad van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor iedereen met interesse in ontwikkelingssamenwerking. Een abonnement op IS (Internationale Samenwerking) is gratis.