Campagne Rights for People Rules for Business
Het gedrag van multinationals heeft dikwijls een schadelijke impact op de lokale leefomgeving; de mensen en het milieu. Of het nu gaat om de milieuschade die BP veroorzaakt, of elektronicagigant Foxconn die een loopje neemt met de arbeidsrechten: het zijn toonaangevende voorbeelden die laten zien dat goede regelgeving nog ontbreekt of niet wordt nageleefd. Via de campagne Rights for People Rules for Business roept het MVO Platform beleidsmakers in de Europese Unie op om wetten te formuleren waarmee multinationale ondernemingen verantwoordelijk worden gesteld voor de schadelijke gevolgen van hun activiteiten over de hele wereld. Door het ondertekenen van de petitie spreek je jouw steun uit voor deze voorstellen. Op de campagnewebsite lees je meer over deze voorstellen.
Het MVO Platform bundelt voor deze campagne haar krachten met de European Coalition for Corporate Justice (ECCJ), een Europees netwerk waarbij meer dan 250 maatschappelijke organisaties zijn aangesloten.

De voorstellen waar de campagne voor pleit:
De EU en lidstaten als Nederland, kunnen Europese wetgeving als volgt aanpassen:
1. Stel Europese bedrijven wettelijk verantwoordelijk voor schade die ze toebrengen aan mens en milieu zowel binnen als buiten de EU.
2. Stel multinationale ondernemingen verplicht om volledige en betrouwbare informatie te publiceren over de impact van hun activiteiten op mens en milieu. Zorg dat bedrijven transparant zijn over hun activiteiten en plannen.
3. Zorg dat slachtoffers van activiteiten van Europese bedrijven ongehinderd toegang krijgen tot recht in de Europese Unie.

www.rightsforpeople.org
Er zijn talloze voorbeelden die aantonen dat het streven naar winst ten koste gaat van mens en milieu. De ECCJ brengt deze verhalen in beeld. Lees erover op de website en bekijk het met je eigen ogen: bezoek de online de multimediale tentoonstelling.

www.rightsforpeople.org

somo

SOMO

SOMO is een onafhankelijke not-for-profit onderzoeks- en netwerkorganisatie. SOMO richt zich op duurzame ontwikkeling, zowel sociaal, …
Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen (SOMO)
KNSM-laan 17

1019 LA, Amsterdam

Nederland
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer