Wij zijn op zoek naar:

 

REGIONAL PROCESS COORDINATOR (m/v, 36 uur per week)

voor de regio West-Afrika

 

Over het proces

ICCO is sterk in beweging. In het bedrijfsplan 2007-2010 is vastgelegd dat we de komende periode o.m. zullen inzetten op programmatisch werken en op het invoeren van co-responsibility. Wij geloven dat de ontwikkeling van Zuidelijke landen vanuit de landen zelf moet komen; ontwikkeling kan niet worden geïmporteerd, maar is het resultaat van endogene processen, die worden geïnitieerd door de mensen van de landen en de regio's die het betreft. De complexe onderwerpen van armoede en ongerechtigheid zijn evenwel niet alleen uitsluitend de problemen van het Zuiden. Dus moeten we gezamenlijk werken aan een plan voor bestrijding ervan en moeten we samen met het Zuiden verantwoordelijkheid nemen voor de implementatie van de plannen. Om dit proces te ondersteunen zoeken we voor drie pilotregio's Regional Process Coördinators (RPC), die verantwoordelijk zijn voor de opbouw van co-responsibility en Regional Councils. Eén van die regio's is West Afrika. Na een evaluatie van de ontwikkelingen in de drie pilotregio's zullen nog ongeveer 9 andere regionale structuren worden opgebouwd. Lessons learned uit de drie regio's zullen een belangrijke leidraad vormen voor de ontwikkeling in de andere regio's.

 

Over de functie

De Regionale Proces Coördinator is verantwoordelijk voor het opbouwen van co-responsibility m.b.t. de beleids- en programma-ontwikkeling van ICCO in de regio. De RPC ondersteunt en faciliteert de opbouw van de Regional Council, versterkt de aspecten van co-responsibility in de (nog te vormen) programmacoalities en ondersteunt de verbinding tussen de programmacoalities en de Regional Councils. De RPC heeft een belangrijke rol in de afstemming en de verbinding met de programma-afdelingen in Utrecht.

Tevens worden door de RPC voorbereidingen en een voorstel gedaan voor het opzetten van een regionale werkstructuur.

Daarnaast is de RPC verantwoordelijk voor het stimuleren van (oecumenische) samenwerking in de regio en samenwerking met andere strategische alliantiepartners. De RPC stimuleert het leerproces, voor ICCO en voor de Regional Council. Na ongeveer 1 jaar zal de functie van RPC worden afgesloten en zal er een Regiomanager voor de decentrale werkorganisatie worden aangesteld. De RPC kan uiteraard solliciteren op de functie van Regiomanager.

 

Wat vragen wij

U heeft een afgeronde universitaire opleiding en uitgebreide ervaring in de regio West Afrika. U heeft goede kennis van de sociale, culturele, economische en politieke situatie in de regio. U heeft ruime ervaring met procesmatig werken in een complexe omgeving. U heeft kennis van- en ervaring met organisatiekundige vraagstukken.  U begrijpt en ondersteunt het concept van co-responsibility en programmatisch werken. U spreekt en schrijft vloeiend  Nederlands, Engels en Frans. Enige kennis van Portugees is een pré

 

 

De volgende woorden zijn op u van toepassing: netwerker, pionier, bouwer, analytisch, pro-actief, cultuursensitief, 'mover and shaker', communicatief vaardig, verbindend, innovatief

 

Van onze kant

Wij bieden een zeer uitdagende functie voor de duur van tenminste 1 jaar. U wordt voor de duur van de overeenkomst aangesteld in één van de drie regio's. Het betreft een volledig dienstverband van 36 uur per week. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de uitzendvoorwaarden van PSO, voorzover de Regional Process Coördinator vanuit Nederland wordt uitgezonden.

De standplaats zal in één van de hoofdsteden van de regio zijn. De selectieprocedure bestaat uit meerdere gesprekken en een advies van vertegenwoordigers uit de regio. Daarnaast wordt een assessment gehouden en zullen referenties worden opgevraagd. De invulling van de functie zal zo spoedig mogelijk plaatsvinden. Streefdatum is 1 december 2007.

 

Voor meer informatie over de functie belt u met Bram van Leeuwen (projectleider), telefoon 030-6927808 Een informatiepakket over de functie en de procedure is verkrijgbaar bij Marije Bergstra (marije.bergstra@icco.nl) Uw schriftelijke sollicitatie, met CV, kunt u vóór 25 september 2007 sturen naar ICCO, afdeling Personeel en Organisatie, vacatures@icco.nl  onder vermelding van Regional Process Coördinator West Afrika. Informatie over ICCO vindt u op onze website: http://www.icco.nl.

Voor meer informatie over de functie belt u met Bram van Leeuwen (projectleider), telefoon 030-6927808 Een informatiepakket over de functie en de procedure is verkrijgbaar bij Marije Bergstra (marije.bergstra@icco.nl) Uw schriftelijke sollicitatie, met CV, kunt u vóór 25 september 2007 sturen naar ICCO, afdeling Personeel en Organisatie, vacatures@icco.nl  onder vermelding van Regional Process Coördinator West Afrika. Informatie over ICCO vindt u op onze website: http://www.icco.nl.

logo_icco_rgb_1200px_0

ICCO

ICCO is de Interkerkelijke organisatie voor ontwikkelingssamenwerking. Wereldwijd geven wij financiële steun en advies aan lokale …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer