In oktober 2006 riep Trouw voor het eerst heel Nederland op om zijn of haar ideaal kenbaar te maken.

De respons was overweldigend. Meer dan 750 mensen plaatsen hun ideaal en duizenden mensen brachten hun stem uit. De kinderen van de Daniël waren de winnaar. De Daniël is een huis waar gehandicapte jongeren wonen of dagelijks verblijven. Trouw richtte voor hen een snoezelruimte in. Een plek waar zij kunnen ontspannen en genieten van prikkels.

 

Dit jaar realiseert Trouw twee idealen, één in Nederland en één in het buitenland.  Voorbeelden van idealen zijn het opknappen van een schoolplein, een project om energie te besparen, computers voor Afrika, een aanbouw bij een dierenasiel. Iedereen kan zijn creativiteit de vrije loop laten, maar belangrijk is dat het initiatief bijdraagt tot een betere samenleving en dat de inzender zich zelf verantwoordelijk voelt voor de uitvoering. De idealen die het meest bekeken worden, komen in de top 10. Uit de top 10 kiest de redactie van Trouw in de eerste week van juni de winnaars. Hoofdredacteur Willem Schoonen "met deze actie stimuleert Trouw iedereen om  zijn idealen na te streven".

 

De website http://www.trouw.nl/idealen is een platform voor mensen met grote en kleine idealen. Lokaal, nationaal of internationaal. Het biedt informatie, advies en inspiratie voor mensen die actief willen bijdragen aan een betere wereld. Trouw werkt hiervoor intensief samen met Impulsis, een initiatief van ICCO, Edukans en Kerk in Actie, op het gebied van internationale samenwerking, met GreenWish op het gebied van particuliere, duurzame initiatieven en met het VSBfonds de grootste niet-gouvernementele sociale investeerder van Nederland.  

logo_icco_rgb_1200px_0

ICCO

ICCO is de Interkerkelijke organisatie voor ontwikkelingssamenwerking. Wereldwijd geven wij financiële steun en advies aan lokale …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer