Partnerbericht

PURE! genomineerd voor Simon Jelsma Award 2014

Onder het motto ‘ambassadeurs van het zelfdoen’ zijn in totaal 8 inspirerende, innovatieve, jonge ondernemers genomineerd voor de Award. Simon Jelsma streed in zijn leven tegen onrecht en armoede. Hij stond aan de wieg van de organisatie Oxfam Novib en is een groot inspirator voor wereldwijd ontwikkelingswerk.

Nicoline richtte PURE! in 2007 op, een organisatie die zich inzet voor kleinschalige projecten in Zuid-Oost Azië. Bij PURE! draait alles om kennis delen. Nicoline: “Na een rondreis vroeg ik me af hoe je structureel kunt bijdragen aan het vergroten van toekomstkansen voor kinderen, jongeren en moeders in Cambodja. Hoe geef je iets wat echt van waarde is en wat de ontwikkeling van het land in zijn geheel kan beïnvloeden? Kennis! PURE! gelooft in de kracht van onderwijs, gecombineerd met de inzet van vrijwilligers, stagiaires en gespecialiseerde studenten die afstuderen. Samen maken we een verschil!”

Voor het hele verhaal achter PURE! en de overige kandidaten ga je naar http://simonjelsmaaward.oxfamnovib.nl/

Tot en met dinsdag 20 mei kan je hier je stem uitbrengen op jouw favoriete kandidaat. Uit de shortlist van 3 publieksfavorieten kiest de jury de uiteindelijke winnaar. De jury van de Simon Jelsma Award bestaat onder meer uit Farah Karimi, huidig directeur van Oxfam Novib en Erik Bos, winnaar van de Simon Jelsma Award 2012. De prijsuitreiking vindt plaats op donderdag 5 juni in Den Haag.