In 2004 wordt de balans opgemaakt van 10 jaar ‘Cairo’, de Internationale Conferentie over Bevolking en Ontwikkeling (ICPD in 1994) waarin consensus werd bereikt over een actieplan. In dit plan staat het recht van vrouwen om zelf te beslissen over seksualiteit en kindertal centraal. De besluiten dreigen in gevaar te komen als gevolg van een conservatieve coalitie tussen de VS, het Vaticaan en enkele Islamitische landen die het recht van vrouwen op seksuele zelfbeschikking en toegang tot o.a. anticonceptiemiddelen weigeren te erkennen.

Om aandacht te vragen voor de gevolgen van mogelijk nogmaals 4 jaar ‘Bush’ organiseren het Tropentheater en de NCDO, in samenwerking met Share-Net en WPF een debat. Journaliste Joke van Kampen doet de aftrap voor de discussie. Als buitenlandse gasten sluiten Paul Brest en dr. Sara Seims hierbij aan. Beiden zijn verbonden aan de Amerikaanse Hewlett Foundation, die projecten op het gebied van seksuele rechten en gezondheid wereldwijd ondersteunt. Ook worden vertegenwoordigers van de Tweede Kamer bij het debat betrokken, waaronder Bert Koenders (PVDA). Voertaal: Engels.

PROGRAMMA – DEBAT

Dinsdag 29 juni, 20.30 uur in de Kleine Zaal van het Tropentheater
Linnaeusstraat 2 in Amsterdam.

N.B. De voertaal van het debat is Engels. Uw vragen en opmerkingen tijdens de discussies kunnen vertaald worden. (Kom op tijd!)

Inleiding en film Access Denied door Joke van Kampen, journaliste en deskundige reproductieve en seksuele gezondheid en rechten en betrokken bij de productie van de documentaire “The Other American War”.

Reactie uit de Verenigde Staten en presentatie door professor Paul Brest en dr. Sara Seims (Hewlett Foundation).

Debat met onder andere Bert Koenders (PvdA) en andere vertegenwoordigers van de Tweede Kamer. Interactieve discussie met de zaal onder leiding van Ans Zwerver, interim internationaal secretaris en voormalig lid Eerste Kamer, GroenLinks.

Borrel en mogelijkheid tot napraten in het Soeterijn Café.

RESERVEREN

Uw reservering voor dit programma zien wij graag telefonisch tegemoet: 020 – 56 88 500. Toegang € 7,50./ Studenten of CJP € 4.00. De reserveringen behandelen wij op volgorde van binnenkomst. In verband met het beperkte aantal zitplaatsen raden wij u aan tijdig te reserveren en wel vóór vrijdag 18 juni a.s.

Bush Unlimited wordt georganiseerd in het kader van de campagne Kans op gezondheid door de NCDO: www.kansopgezondheid.nl

Campagne Kans op Gezondheid
Gedetailleerd programma ‘Bush Unlimited’
Gedetailleerd programma ‘Bush Unlimited’
Gedetailleerd programma ‘Bush Unlimited’

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer