Tijdens de bijeenkomst in conferentiecentrum SBI in Doorn geeft het CNV antwoord op misschien wel de belangrijkste vragen van deze tijd op het terrein van de ontwikkelingssamenwerking. ‘Wij zijn een duidelijke speler binnen de internationale samenwerking. Dankzij onze eigen methode boeken onze collega-vakbonden in Latijns-Amerika, Afrika, Azie en Centraal- en Oost-Europa steeds meer vooruitgang. Dat mag Nederland best eens zien’, aldus CNV-voorzitter Doekle Terpstra.

18 Procent loonsverhoging

De CNV-voorman verzorgt samen met minister Agnes van Ardenne van Ontwikkelingssamenwerking de aftrap van de bijeenkomst. Centraal in hun verhaal staat de methode van planning, monitoring en evaluatie, waarmee CNV Internationaal sinds twee jaar steeds meer concrete resultaten boekt. Bijvoorbeeld: In Namibie heeft de onafhankelijke vakcentrale dankzij de CNV-methode een salarisverhoging van 18 procent weten te realiseren voor werknemers in de publieke sector en ook heeft bij deze vakcentrale de kwaliteitsverbetering inmiddels geleid tot betere arbeidsomstandigheden voor werknemers in de visserij.

Tijdens de bijeenkomst zijn 24 vertegenwoordigers van collega-bonden uit Namibie, Nicaragua, Honduras, Pakistan, Filippijnen, Senegal en Servie aanwezig die allen met de methode werken. Uitwisseling van ervaringen en resultaten met het publiek – genodigden uit de ontwikkelingssamenwerking – staat hierbij centraal.

Voor nadere informatie: Frieda Tax, voorlichter CNV Vakcentrale, 030 – 2913709 / 06 – 51723074 of Janneke Brouwer, voorlichter CNV Internationaal, 030 – 2913625.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer