Partnerbericht

Programma Afrikadag 2018 bekend. Bestel nu je kaarten!

Op zaterdag 14 april is het zover, de Afrikadag 2018: hét event over Afrika en internationale samenwerking in het KIT in Amsterdam, georganiseerd door FEPS en FMS. Koop meteen je kaarten via www.afrikadag.nl.

 

Dit jaar staat de dag in het teken van nieuw activisme. Wie spreken hierover nou meer vanuit het hart dan activisten zelf? Kersvers hoofdredacteur van OneWorld, Seada Nourhussen, zal activisten Moses Isooba van de pan-Afrikaanse beweging Africans Rising en de pas 27-jarige Tikhala Itaye uit Malawi dan ook van alles vragen! Maar er is veel meer. De Ethiopische auteur Leenco Lata geeft een indrukwekkende speech over het begrip “failed states”, Jan Pronk vertelt over zijn nieuwste boek en Lilianne Ploumen blikt terug op haar ministerschap. Auteurs van de nieuwe bundel Zwart zijn aanwezig en er zijn workshops over migratie, de rol van nieuwe technologieën, het belang van de diaspora en ‘women empowerment’. Leer nieuwe lobby tips en zie wie de Albert Schweitzer Prijs 2018 krijgt voor het beste idee om gezondheidszorg in Afrika te verbeteren. De hele middag kan je met jouw Afrikadagticket binnenlopen bij het iAfrica Festival vol kunst en cultuur. De dag wordt knallend afgesloten met al weer de zesde editie van “Africa at Night” in Desmet Studio’s! Koop dus snel je kaartje op www.afrikadag.nl!

De Afrikadag 2018 wordt georganiseerd door Foundation for European Progressive Studies (FEPS) en Foundation Max van der Stoel (FMS). De dag wordt mede mogelijk gemaakt door Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT), FMO, Cordaid, Partos, ICCO en mediapartner OneWorld.