Partnerbericht

Profiteer direct van de zonnestroom bij Solarvation Lelystad.

De wereld heeft veel meer duurzame energie nodig. Solarvation Lelystad draagt daaraan bij via meer dan 100.000 zonnepanelen die duurzame stroom gaan opwekken. Iedereen kan profiteren van de geproduceerde zonnestroom uit het project door deel te nemen in de ZonneDelen.

Deelnemers in de ZonneDelen krijgen ieder jaar de waarde van de zonnestroom uitgekeerd, afhankelijk van de hoeveelheid geproduceerde zonnestroom. Zo wekt men zelf groene stroom op buiten het eigen huis, helpt men Nederland verder te verduurzamen en maakt men een duurzaam rendement op de investering.

Wethouder gemeente Lelystad
Tijdens de Open Dag 14 september van Solarvation Lelystad mocht het zonnepark van 100.000 zonnepanelen voor het eerst van dichtbij worden bekeken. Wethouder van de gemeente Lelystad, Elly van Wageningen, opende de dag, onder grote belangstelling van geïnteresseerden en investeerders in het park. Zij mocht namens Solarvation het eerste ZonneDeel van de tweede financieringsronde cadeau geven.

Geïnteresseerden verwelkomd
Bijna 100 geïnteresseerden werden door de wethouder, de initiatiefnemers en ZonnepanelenDelen verwelkomd. Vervolgens mochten de bezoekers in kleine groepen het zonnepark op, dat mede dankzij een eerste succesvolle financieringsronde in april, inmiddels bijna klaar is. In November zal het zonnepark in productie worden gezet.

Wethouder Duurzaamheid Elly van Wageningen: “Er is een prachtig zonnepark gerealiseerd. Uniek is de samenwerking met ZonnepanelenDelen. Hierdoor kan iedereen die daarin geïnteresseerd is meedoen. En dan is het mooi dat dit door de lage inzet vanaf 25 euro per zonobligatie bereikbaar is voor een groot publiek. Dit soort duurzame projecten waar verschillende doelen en gebruiksfuncties samen komen heeft de toekomst en past goed in het duurzaamheidsbeleid van de gemeente Lelystad!”

Investeren
Via ZonnepanelenDelen hebben particulieren en bedrijven in de eerste ronde 400.000 euro in zonnepark Solarvation geïnvesteerd. De investeerders ontvangen de komende 15 jaar de opbrengsten van de zonnestroom die hier zal worden opgewekt. Er is reeds meer dan 700.000 euro geïnvesteerd door 650 deelnemers. Iedereen die duurzaamheid belangrijk vindt, kan deelnemen. Waar men ook woont, bij welke energieleverancier men zit en dat al vanaf 25 euro. De investering is eenmalig. Naar verwachting ontvangen de zogenaamde ‘ZonneDelers’ jaarlijks een rendement van gemiddeld 3,5% wat op kan lopen tot wel 5,3%.

Deelnemen
Op www.zonnepanelendelen.nl/lelystad is de projectdocumentatie te lezen, inclusief uitgebreid informatie memorandum en kan men direct investeren in duurzame energie. Goed voor milieu en portemonnee!