Om capaciteitsontwikkeling van producentenorganisaties te stimuleren, heeft Solidaridad samen met enkele partners dit netwerk gelanceerd. Het platform heeft een eigen website met nieuws, best practices en interesante links over organisatieontwikkeling van producentenorganisaties: www.progresonetwork.org.

Solidaridad werkt al jaren samen met verschillende producentenorganisaties: producenten van koffie, van katoen en van fruit bijvoorbeeld. Solidaridad ondersteunt bij het vinden van toegang tot exportmarkten. Daarnaast worden organisaties ondersteund bij hun eigen ontwikkeling. Dat is nodig, want alleen stabiele en goed georganiseerde organisaties kunnen voldoen aan alle strenge eisen van een exportmarkt. 

Progreso Network maakt flitsende start!

De deadline van de Cup of Excellent Experiences is inmiddels verstreken. Bijna 50 producentenorganisaties deelden hun ervaringen in organisatieontwikkeling!

 

De inzendingen komen uit Afrika, Latijns Amerika en Azië en gaan over uiteenlopende producten waaronder koffie, fruit, rijst, katoen en vanille. Een enorm goede basis voor de uitwisseling van leerervaringen tussen de producentenorganisaties.


Ondertussen zijn we druk bezig met het selectieproces, waarvoor we een externe jury hebben geïnstalleerd. In september maken we bekend welke organisaties de meest relevante en innovatieve ervaringen hebben ingediend. Vanwege het grote aantal deelnemers aan de wedstrijd willen we proberen het aantal prijzen uit te breiden, we zijn hard aan het werk om dit te realiseren.

 

Maar er staat meer op de agenda dit jaar! Naast de wedstrijd coördineert Progreso Network real life uitwisselingen en coachingstrajecten tussen producentenorganisaties. In de vorm van zogenaamde leerexpedities! Maar ook via onze website willen we kennisuitwisseling stimuleren. Op dit moment vindt u een Poll op onze website waarin we aan producentenorganisaties vragen welke onderwerpen zij het meest interessant vinden voor de activiteiten van Progreso Network. Dus zeg het voort!

 

Voor meer informatie over Progreso Network en de geplande activiteiten zie onze website en nieuwsbrief.

 

Hartelijke groeten,

Het Progreso Network team

 

Progreso Network wordt gefinancierd door AFAD, PSO, Rabobank Foundation, Solidaridad, Stichting Doen en UNDP/GEF (SGP)

www.progresonetwork.org
www.solidaridad.nl

 

solidaridad

Solidaridad

Solidaridad is een internationaal opererende maatschappelijke organisatie. Wij hebben 50 jaar ervaring in de verduurzaming van …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer