De Cambodjaanse vakbondsorganistie van werknemers in de kledingfabrieken C.CAWDU heeft de Noorse Arthur Svensson-prijs 2012 gewonnen. C.CAWDU werd geselecteerd uit 76 nominaties vanwege “moed en inzet voor fatsoenlijk werk in de kledingfabrieken”. CNV Internationaal steunt het werk van deze jonge vakbondsorganisatie al jaren en feliciteert C.CAWDU met deze prijs.

De winnaar van de Arthur Svensson Internationale Prijs voor Vakbondsrechten, ontvangt een bedrag van 500.000 NOK prijs (EUR 64.000). De prijs is drie jaar geleden ingesteld en wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie die onder moeilijke en gevaarlijke omstandigheden opkomt voor de rechten van werkenden. Op 14 juni wordt de prijs uitgereikt.

Solide basis

Volgens de Noorse organisatie voert C.CAWDU ”een indrukwekkende en aanhoudende strijd voor fatsoenlijk werk in de textielindustrie, voor een leefbaar loon, veilige werkomstandigheden en fundamentele, democratische rechten.

“C.CAWDU heeft een solide basis, een groot organisatievermogen en C.CAWDU is (in de regio) baanbrekend op het gebied van collectieve onderhandelingen.” …. Lees verder

 

cnv internationaal_400px

CNV Internationaal

100% eerlijk werk, daar maakt CNV Internationaal ieder dag werk van in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Dat doen we door nauw samen te …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer