Partnerbericht

Pride Plakpakket: laat zien dat diversiteit er toe doet

Pride Amsterdam kan door de coronamaatregelen dit jaar niet zo groots plaatsvinden als andere jaren. Maar dat maakt het laten zien én vieren van diversiteit niet minder belangrijk. Met het Pride Plakpakket draagt mensenrechtenorganisatie Hivos daaraan bij.

Wereldwijd zien we hoe kwetsbaar de LHBTI-gemeenschap is. Sterker nog, de gevolgen van de coronacrisis zorgen er in veel landen voor dat discriminatie en uitsluiting alleen maar toenemen. LHBTI’s in Kenia krijgen zelfs de schuld van de crisis. Maar ook in Nederland moeten we waakzaam blijven voor homofobie, transfobie en bifobie.

Pride is een belangrijk moment in de strijd voor acceptatie, erkenning en gelijke rechten. En om te vieren hoe mooi en waardevol de verschillen tussen mensen zijn. Om dat te benadrukken biedt Hivos het Pride Plakpakket aan.

Free to be me

Het pakketje bestaat uit speciaal ontworpen stickers en faketattoos met een boodschap die blijft plakken: Free to be me! Hiermee kun jij laten zien dat je trots bent op wie je bent. Met een kleine donatie aan het werk van Hivos ontvang je het pakketje thuis.

Een boodschap die blijft plakken: Free to be me!

Werken aan gelijke rechten en acceptatie

Hivos gelooft in een wereld waarin je vrij bent om jezelf te zijn en waarin je mag samenzijn met wie je wil. Maar in zo’n zeventig landen bestaan er wetten die dat tegenhouden. Zo is op veel plekken het homohuwelijk verboden en kunnen trans personen hun identiteit voor de wet niet wijzigen. Soms staat er zelfs de doodstraf op homoseksualiteit.

Met de steun van donateurs werken we daarom in meer dan 25 landen aan gelijke rechten en aan de vrijheid om je identiteit te uiten zoals jij dat wil. Met onze campagne Free to be me steunen we moedige activisten en hun organisaties die vooropgaan in de strijd voor meer acceptatie en zichtbaarheid. Want hoe meer mensen opstaan tegen discriminatie, hoe sterker de positie van LHBTI’s wordt.

Doe mee en bestel het Pride Plakpakket

Met een kleine donatie aan het werk van Hivos ontvang je het pakketje thuis.
Ga naar de bestelpagina.