Na jarenlange discussies klonk er opluchting en blijdschap bij de bewoners en de instanties dat er nu een concreet voorstel ligt. De 40 beelden met als thema dieren worden naar alle waarschijnlijkheid zomer 2006 geplaatst.

Dieren hebben een bijzondere betekenis in Zimbabwe. Families hebben vanuit de traditie, die vele generaties terug gaat, een dier als totem de eigenschappen van het dier staan symbool voor de familie.

 

De twee kunstenaars Nicodimus en Clifford vertrekken aankomende zondag met een map vol schetsen en metingen voor de beelden weer terug naar Mutare. Daar gaan ze samen met 16 andere locale beeldhouwers werken aan de beelden en voorwerpen.

De nieuwe buurt, die enkele maanden geleden is opgeleverd, is trots en blij zijn met dit mooie initiatief. Met de werken uit Mutare wordt de buurt verrijkt met kunst en hopelijk komen ook veel geïnteresseerden van buiten af kijken naar de bijzondere beeldenroute door de buurt.

 

Yara van der Putte

Coördinator Werkgroep Cultuur

Stedenband Haarlem-Mutare              

www.haarlem-mutare.nl

www.elanwonen.nl

www.taneja.nl

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer