Partnerbericht

Pop-up museum Verdronken Land 25&26 mei

 

Op 25 en 26 mei wordt het Compagnietheater door collectief LUDWIG omgedoopt tot het pop-up museum Verdronken Land. Eén weekend lang staat alles in het teken van klimaatverandering en het stijgen van de zeespiegel. Wat voor gevolgen heeft dit voor ons en de wereld om ons heen?

Multimedia-installaties, video, kunstwerken, fotografie en interactieve soundscapes laten je zien, horen, voelen en proeven wat de kracht, dreiging en schoonheid van water is.
Laat je onderdompelen in de imaginaire onderwaterwereld van elektronisch componist Piet-Jan van Rossum, bekijk de wanhopige strijd van videokunstenaar Claude Cattelain, zie de realiteit van de bevolking van Jakarta die dagelijks tot hun enkels in het water zitten en luister naar de stem van de Noordzee.
Of laat je op zondag 26 mei vervoeren door de sprekers op onze Zeepkist: een bonte verzameling van water-betrokkenen die in maximaal 5 minuten vertellen over hun persoonlijke verbinding met het water. Laat je inspireren en informeren en haak aan bij de borrel.

Met werk van onder meer Piet-Jan van Rossum, Cynthia Boll, Isaac Cordal, Jules van Hulst, Claude Cattelain, Hung Yi-Chen, Guo Yi-hui, Cheng Yu-Ti en Harpo ‘t Hart.