Partnerbericht

Politici in knalroze voor meisjes in ontwikkelingslanden

De Tweede-Kamerleden gingen voorafgaand aan het wekelijkse vragenuurtje in de plenaire zaal van de Tweede Kamer op de foto. De actie werd ondersteund door oud-minister Sybilla Dekker, die zelf de roze dassen bij de VVD-fractie uitdeelde.

 

Campagne ‘Because I am a Girl’

Meisjes in ontwikkelingslanden hebben het vaak heel veel slechter dan jongens. Met de campagne ‘Because I am a Girl’ komt Plan Nederland daarom voor hen op. Plan zorgt ervoor dat meisjes naar school kunnen, bouwt scholen en leidt leerkrachten op. Plan vecht ervoor dat meisjes niet worden besneden en voorkomt dat ze als kind worden uitgehuwelijkt. En Plan leert meisjes op te komen voor hun rechten en dringt er bij regeringen op aan dat alle kinderen dezelfde onderwijskansen krijgen.

Want meisjes kunnen de wereld verbeteren. Als ze de kans krijgen naar school te gaan.

 

Meisjes met een opleiding krijgen later gezondere kinderen en zien erop toe dat hun kinderen ook naar school gaan. Onderwijs aan meisjes leidt tot hogere landbouwproductie, een afname van ondervoeding en economische groei. Met de campagne roept Plan Nederland iedereen op in actie te komen en meisjes een kans te geven.