Het is een hot topic: muziek verbindt, biedt kansen, en draagt bij aan zelfontplooiing en talentontwikkeling. Professor Erik Scherder trekt volle zalen met lezingen over muziek en ons brein. Uit diverse onderzoeken blijkt dat muziek een positieve uitwerking heeft op de sociale cohesie binnen groepen. Hoe zonde is het dan als het boeken van een live muziek optreden voor de gemiddelde Nederlander ingewikkeld en prijzig is?

Vrolijke noot

Het Nederlandse Plugify wil meer muziek in de wereld brengen, middels een online platform waar je in een handomdraai een live muziek optreden kunt boeken. In ieder genre én voor iedere portemonnee. In een tijd waarin bezuinigingen op cultuur aan de orde van de dag zijn, wil Plugify een tegengeluid laten horen.

En dat wordt gehoord. Plugify is begin maart gelanceerd en inmiddels hebben al meer dan 450 artiesten zich aangemeld, in de hoop zo beter te vinden en te boeken te zijn. Tot en met juni zijn zeventig optredens via het platform geboekt, met een totale transactiewaarde van bijna een halve ton. Het boeken van een optreden faciliteert Plugify geheel online, van zoeken tot betalen tot het schrijven van een recensie achteraf.

Oprichter Eline Leijten is als voormalig zangeres van coverband Hermes House Band geen onbekende in dit circuit. Leijten: “Het is geweldig om te zien hoe mensen via Plugify artiesten boeken die ze anders nooit hadden gevonden. Traditionele boekingsbureaus bieden alleen de top van de markt aan. Bovendien betaal je als klant typisch een forse meerprijs aan zo’n bureau. Dat ons plan om vraag en aanbod ook in deze markt direct met elkaar te verbinden zo goed uitpakt, met een 8,7 gemiddelde klantwaardering, vormt voor ons als ondernemers de beste motivatie om nu door te pakken en heel Nederland met Plugify bekend te maken. Het is de hoogste tijd voor meer muziek.”.

Crescendo

Komend jaar staat in het teken van groei. Volgend jaar zomer wil Plugify met 30 boekingen per dag de plek zijn waar elke Nederlander die een live muziek optreden wil boeken naartoe gaat. Zoals veel bedrijven met schaalbare concepten heeft ook Plugify ambities die onze landsgrenzen overschrijden. Leijten: “In 2021 willen we het grootste platform in Europa zijn voor het boeken van een live muziek optreden.”.

Crowdfunding

Daar is slagkracht voor nodig. Om haar ambities te kunnen verwezenlijken is Plugify een crowdfundingcampagne op Oneplanetcrowd gestart. Twee weken na het lanceren van de campagne heeft Plugify al ruim € 380.000 opgehaald – bijna tweemaal het streefbedrag van €200.000. De gelden zullen worden besteed aan marketing, teamuitbreiding en productontwikkeling. Plugify’s campagne loopt af op maandag 12 september 2016. Tot die datum kan de crowd een converteerbare lening verstrekken en mede-eigenaar worden van deze snel groeiende onderneming.

oneplanetcrowd

Oneplanetcrowd

Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer