Partnerbericht

Plan Nederland krijgt 3,5 miljoen van de Nationale Postcode Loterij

Jonge vluchtelingen

In Colombia zijn miljoenen mensen op de vlucht voor 'La Violencia'die nog altijd voortduurt. De overheid gaat ervan uit dat deze mensen, waaronder veel jongeren, ooit weer terug gaan naar hun plaats van herkomst, maar in de praktijk is hiervan geen sprake. In de steden waar de vluchtelingen zich vestigen, neemt de bevolking in razend tempo toe en dat trekt een zware wissel op de aanwezige voorzieningen en de sociale cohesie. Spanningen zijn het gevolg en er is voor de vluchtelingen weinig hoop op een stabiele toekomst.

Plan International in Colombia zet zich daarom in de stad Quibdó in voor de jonge vluchtelingen – de desplazados – en steunt hen bij het opbouwen van een nieuw leven in hun nieuwe woonplaats. Plan International doet dit onder andere met het verbeteren van de voedselzekerheid en het geven van cursussen in conflictbeheersing, gemeenschapsopbouw en omgaan met geweld. Bovendien gaat Plan International een nieuwe school bouwen, met een gemeenschappelijke eetzaal/voedingscentrum en 172 huizen met latrines en waterfilters.

 

Nationale Postcode Loterij

In totaal keert de Postcode Loterij over 2006 216 miljoen euro uit aan 53 goededoelenorganisaties. Dat is meer dan 14 miljoen meer dan in 2005. De Postcode Loterij heeft met een totaalinleg van ruim 432 miljoen euro ruim omzetstijging van 2,9 procent gerealiseerd in vergelijking met vorig jaar. Voor het 17e achtereenvolgende jaar is de Postcode Loterij gegroeid.

Plan Nederland wordt sinds 1998 door de Postcode Loterij ondersteund.

http://www.plannederland.nl/