De picknick is een landelijk evenement en wordt in Amsterdam, Assen, Nijmegen, Oosterhout en Utrecht georganiseerd. Het is een American picknick, dus iedereen kan een eigen picknickmand meenemen. Bezoekers kunnen ter plekke een eigen knalroze picknickkleed aanschaffen. Hiermee steunen ze projecten van Plan Nederland voor betere toekomstkansen voor meisjes.

 

Campagne ‘Because I am a Girl’

Meisjes in ontwikkelingslanden hebben het vaak heel veel slechter dan jongens. Met de campagne ‘Because I am a Girl’ komt Plan Nederland daarom voor hen op. Plan zorgt ervoor dat meisjes naar school kunnen, bouwt scholen en leidt leerkrachten op. Plan vecht ervoor dat meisjes niet worden besneden en voorkomt dat ze als kind worden uitgehuwelijkt. En Plan leert meisjes op te komen voor hun rechten en dringt er bij regeringen op aan dat alle kinderen dezelfde onderwijskansen krijgen.

Want meisjes kunnen de wereld verbeteren. Als ze de kans krijgen naar school te gaan.

Voor meer informatie over de picknick: www.plannederland.nl/picknick

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
Plan Nederland

Plan International Nederland

Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer