Speciality Commodities levert ingrediënten aan fabrikanten van onder andere snacks, ontbijtgranen, snoep en banketwaren over de hele wereld. Quinoa is rijk aan eiwitten, vitaminen en mineralen en glutenvrij. Een uiterst gezond bestanddeel dat veel gebruikt wordt in producten als muesli, brood, cornflakes en pap.


 


Mogelijk blijft het voor Coopain Cabana niet alleen bij export naar de VS, vanuit Frankrijk is ook belangstelling voor de biologische quinoa. Het in Parijs gevestigde Altiplans, producent van biologische voedingsmiddelen, heeft een proefbestelling bij Coopain gedaan. Een monster van 200 kilo wordt binnenkort in Parijs verwacht. Eind januari reist een delegatie van Altiplans naar Peru om Coopain en haar faciliteiten te bezoeken. Beide partijen hopen tijdens dit bezoek een goede overeenkomst te kunnen sluiten.


 


De Peruaanse coöperatie richt zich op de inzameling, afzet en verwerking van biologische quinoa van boeren uit het zuidwesten van Peru. Sinds 2011 ondersteunt Agriterra de boerencoöperatie bij het uitbreiden en professionaliseren van het coöperatieve bedrijf. Met  steun van Agriterra heeft Coopain afgelopen jaar deel kunnen nemen aan internationale toonaangevende vakbeurzen als de Expo Alimentaria in Lima (Peru) en de Anuga in Keulen. En niet zonder succes, want hier zijn de eerste contacten gelegd met deze nieuwe klanten.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer