In samenwerking met het Arab Educational Institute (AEI) en Sabeel reist IKV Pax Christi voor de vierde maal naar Bethlehem. De stad ligt er al jaren verlaten bij. De muur heeft de stad in haar greep. Palestijnse christenen verlaten massaal de stad vanwege de politieke, sociale en religieuze spanningen. De economie is in elkaar geklapt en sociale relaties zijn verstoord. Bezoekers komen niet meer, de mensen voelen zich verlaten. De komst van een nieuwe groep mensen is dan ook meer dan welkom.

Binnen de solidariteitspelgrimage staat de ontmoeting centraal. Verschillende visies op het conflict aan komen aan bod en de deelnemers worden ondergedompeld in het dagelijks leven in Bethlehem. Naast het persoonlijk contact met de Palestijnse families schuiven we aan tafel bij Joodse families, ontmoeten we Israëlische en Palestijnse vredesorganisaties en activisten en discussiëren we met Joodse kolonisten.

Het programma

Overnachten bij Palestijnse families.
Een kennismaking met de verschillende gezichten van Bethlehem: historisch, religieus en politiek (de muur, checkpoints, de settlements).
Bezoek aan een vluchtelingenkamp.
Te gast bij Joodse gezinnen.
Ontmoetingen met Palestijnse en Israëlische vredesgroepen en politieke activisten.
Bezoeken aan Hebron, Jeruzalem en onerkende Palestijnse dorpen in Galilea.
De reis staat tot slot onder bevlogen en deskundige leiding van mensen met theologische en politieke kennis van het gebied.

Aanmelden

U kunt
uzelf aanmelden door een bericht te sturen waarin u uzelf kort voorstelt en uw motivatie geeft om mee te gaan naar: Bethlehem@ikvpaxchristi.nl

Aanmelden kan tot 1 oktober, maar is niet meer mogelijk nadat een maximum van 25 personen is bereikt. Wij streven daarbij naar een divers samengestelde groep. Nadat uw inschrijving bevestigd is verplicht u zich tot deelname aan de voorbereidingsdag die op 20 november plaatsvindt. Na bevestiging van uw inschrijving ontvangt u een uitgebreid programma en verdere toelichting.

De kosten van de reis bedragen 1300,- (Incl. overnachting, maaltijden en vervoer). Studenten onder de 27 jaar kunnen subsidie krijgen en hoeven dan slechts 700,- te betalen. Om in aanmerking te komen voor subsidie vragen we studenten om naderhand betrokken te blijven door bijvoorbeeld presentaties te geven op middelbare scholen.

Voor vragen en extra informatie kunt u bellen naar Myriam Braakhuis, 030 232 0517 of een mail sturen naar Bethlehem@ikvpaxchristi.nl

  

http://www.ikvpaxchristi.nl

pax

PAX

PAX staat voor vrede. Samen met mensen in conflictgebieden en kritische burgers in Nederland werken wij aan een menswaardige, democratische …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer