Nog te vaak wordt duurzaamheid geassocieerd met geitenwollen sokken en oubollige jeans. Daarentegen laat DutchSpirit zien dat duurzame mode stoer, hip en sexy kan zijn. Met een maatpak of colbert van de Arnhemse onderneming, die daar overigens het Groene Lintje 2015 voor meest duurzame en innovatieve initiatief won, draagt u bij aan een betere wereld. Tegelijkertijd komt u modieus en stijlvol voor de dag.

Circulaire pakken

De maatpakken en colberts worden gemaakt van ecologische wol en sluiten volledig aan bij de principes van de circulaire economie. De consument heeft twee opties: kopen met statiegeldheffing of een leasecontract afsluiten. Op deze manier komen alle pakken bij DutchSpirit retour, zodat zij deze verantwoord kunnen hergebruiken of recyclen. Voor bedrijven die hun mvo-beleid daadwerkelijk willen uitdragen bieden deze maatpakken een naadloos passende oplossing. Zo is de directeur van MVO Nederland zeer te spreken over DutchSpirit:

‘‘DutchSpirit is voor mij de Tesla van duurzame kleding en stoffen. Zoals velen graag in een Tesla rijden, zo loop ik graag in een maatpak van DutchSpirit.’’ – Willem Lageweg.

Walk your talk

Eerlijke productie en prijzen, geen kinderarbeid, CO2-compensatie en ecologische wolsoorten. Dat zijn de uitgangspunten waar DutchSpirit haar statement over duurzaam en eerlijk handelen mee maakt. Het maken van je statement is minstens zo belangrijk als hem uitdragen. DutchSpirit begrijpt dit als geen ander. Zo plant het bedrijf voor elk geproduceerd pak of colbert een boom om de CO2-uitstoot te compenseren. Ook handelen ze volgens het fairtrade principe, zodat het geen vraag is of eerlijke inkoop- en verkoopprijzen gehanteerd worden.

Daniël Vonken, Group Marketing Director Bruynzeel Storage Systems, vat het bovenstaande perfect samen: “Een pak maakt de man. Een duurzaam pak maakt de man en het verhaal. DutchSpirit stelt mij in staat om als trotse ‘leaser’ van een mooi duurzaam maatpak de wereld om ons heen te vertellen dat een circulaire economie binnen handbereik is.”.

Crowdfunding

De koploper op het gebied van duurzame maatpakken is een crowdfundingcampagne op Oneplanetcrowd gestart. Om aan de groeiende vraag naar de duurzame maatpakken en colberts te voldoen heeft DutchSpirit werkkapitaal nodig om de maatpakken voor te financieren. Er is al zo’n € 60.000 geïnvesteerd en daarmee komt het streefbedrag in zicht. Ook u kunt investeren in DutchSpirit. U ontvangt een aantrekkelijk financieel rendement en draagt bij aan een betere wereld. Ga naar de investeringspagina op Oneplanetcrowd

oneplanetcrowd

Oneplanetcrowd

Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer