Bij veel producten is helaas niet altijd duidelijk of er kinderen hebben meegewerkt om ze hier in de schappen te krijgen. Wil jij meehelpen om dit te veranderen? En weet jij een originele manier en/of actie waar jij en ik aan mee kunnen doen en waarmee we gezamenlijk uitspreken dat we willen weten hoe het zit met kinderarbeid? Doe dan mee aan de Hivos Stop Child Labour Challenge!

Het winnende concept krijgt een Fairphone. Een aantal deelnemers nodigen we uit om met ons op kantoor verder te praten over de realisatie van de ideeën. Je hebt nog tot 15 februari om jouw idee in te sturen. De eerste inzendingen ontvangen een chocoladereep als bedankje (aangeboden door Tony’s Chocolonely).

Kinderarbeid en mijn spullen
Veel bedrijven laten spullen of onderdelen produceren in fabrieken en werkplaatsen in zogenaamde lagelonenlanden. Bedrijven kunnen ervoor kiezen om de arbeidsomstandigheden systematisch te laten controleren door externe inspecteurs. Dit is nog niet zo makkelijk omdat de meeste problemen met kinderarbeid verderop in de keten plaatsvinden bij toeleveranciers en onderaannemers. Naast betere controle kunnen bedrijven vaak duidelijker vertellen wat ze doen om kinderarbeid te voorkomen. Zoals bijvoorbeeld: Tony’s Chocolonely.

 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
Hivos_logo1

Hivos

Wij zijn Hivos, een internationale organisatie die zoekt naar nieuwe oplossingen voor hardnekkige wereldproblemen. Met slimme projecten …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer