Oxfam Novib’s werk wordt mogelijk gemaakt door donateurs, partners, vrijwilligers, bedrijven en overheden die het recht hebben op informatie over de besteding en resultaten van hun energie en geld. Met de nieuwe online tool biedt Oxfam Novib transparantie. 

Mede dankzij het prijzengeld dat Oxfam Novib ontving met de Transparantprijs, is recentelijk de online tool ‘Atlas’ tot stand gekomen. 

Atlas is een projectenbrowser die inzicht geeft in het werk van de organisatie. Via de wereldkaart kun je uitvinden met welke andere organisaties Oxfam Novib samenwerkt, hoeveel wordt uitgegeven per project en wat met het geld wordt gedaan.

Door te zoeken op thema’s, regio’s, rechten en strategieën zijn projecten makkelijk te vinden. Alle informatie die op Atlas staat is vrij te gebruiken door iedereen. Dit maakt het zeer eenvoudig om Oxfam Novib te vergelijken met andere hulporganisaties.

Probeer Atlas. 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
Oxfam Novib-logo

Oxfam Novib

Oxfam Novib is een wereldwijde beweging die armoede verslaat. Deze mensen en verhalen zijn onze drijfveer.
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer