Partnerbericht

Oproep tot nominaties voor de Free Press Awards 2016

Voor de meeste mensen in de wereld is toegang tot betrouwbare informatie niet vanzelfsprekend. Toch heeft iedereen die informatie nodig. Om zijn of haar eigen situatie te kunnen beoordelen en te beïnvloeden. Als je niet weet wat er aan de hand is in je omgeving, hoe kun je dan goede besluiten nemen?

Free Press Unlimited ondersteunt dagelijks journalisten wereldwijd zodat verhalen niet onverteld blijven. Met de Free Press Awards eren we media professionals die doorgaan met hun werk, in welke omstandigheden zij ook terecht komen. 

De awards worden uitgereikt op 2 november 2016 – de internationale dag tegen straffeloosheid van misdaden tegen journalisten – in Den Haag. Tijdens het door Free Press Unlimited georganiseerde event Free Press Live – stand up for journalists and Justice zullen awards worden uitgereikt in de volgende categorieën:

Nominaties voor de Free Press Awards worden beoordeeld door een onafhankelijk panel van internationale experts. De winnaar in de categorie 'Newcomer of the Year' ontvangt een media-beurs voor scholing naar keuze. De winnaar in de categorie 'Most Resilient Journalist' zal een geldprijs van € 15.000 ontvangen. De winnaars in beide categorieën ontvangen een volledig verzorgde reis naar Den Haag, waar zij de Award persoonlijk in ontvangst zullen nemen. 

Er zijn geen geografische beperkingen om in aanmerking te komen voor de awards – inzendingen uit alle landen en regios worden overwogen.

Nominaties in de categorieën 'Newcomer of the Year' en 'Most Resilient Journalist'. Nominaties kunnen ingezonden worden tot 1 september 2016

Ga voor meer informatie en het insturen van nominaties naar: freepressunlimited.org/awards