Vanaf januari lopen twee studentes, Kelly de Haan en Mascha Tielemans, van de CIOS dansopleiding stage bij de stedenband.

De studentes gaan binnen de werkgroep cultuur een programma ontwikkelen voor Mr. Matume, een docent traditionele dans uit Mutare Zimbabwe, die in juni voor een paar weken naar Nederland komt en dan les geeft of het CIOS. Daarnaast gaan de studentes mee met een uitwisselingsprogramma tussen Haarlem en Mutare waarin dans voor en door jongeren centraal staat.

 

De avond ging van start met een volle en enthousiaste zaal. De studenten van de dansopleiding zetten met hun openingsdans al direct de sfeer van de avond neer. De opening was een Afrikaanse dans begeleid door harde percussie die de dans nog meer kracht bij zette. Onze gasten uit Zimbabwe keken hun ogen uit en genoten van al het moois dat ze zagen. Er volgden nog 16 verschillende soorten dansen variërend van Hiphop tot aan Latin creation.

Aan het einde van de avond werd Dik Bol, coördinator Stedenband Haarlem-Mutare, het podium opgeroepen om een toelichting te geven bij de speciaal voor de stedenband georganiseerde avond. Al pronkend tussen alle mooie danseressen nam hij een cheque in ontvangst met de opbrengst van de avond, maar liefst € 1000,- . Het geld is erg welkom en het zal goed van pas komen bij het culturele uitwisselingsprogramma met Mutare.

 

Het enthousiasme en de ontvangst van de 4e jaar studenten van de CIOS dansopleiding die deze avond hadden georganiseerd was overweldigend. Wij kijken uit naar de verdere samenwerking en de ontwikkeling van het dansproject!

 

Yara van der Putte

Werkgroep Cultuur

Stedenband Haarlem-Mutare

www.haarlem-mutare.nl

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer