Partnerbericht

Op stap met de Alliance of European Voluntary Services!

SIW zendt al 60 jaar vrijwilligers uit over de hele wereld. Voor ons is het uiteraard enorm belangrijk dat deze vrijwilligers goed terecht komen. En hoewel ik het graag zal doen, gaat het mij niet lukken om met elke vrijwilliger mee te reizen! Gelukkig zijn wij lid van een aantal betrouwbare netwerken waardoor we bijna overal ter wereld kwalitatief goede projecten kunnen aanbieden. De belangrijkste van deze netwerken is the Alliance of European Voluntary Services.

Laatst deed zich een leuke kans voor om de Alliance te vertegenwoordigen tijdens het European Youth Event bij het Europese Parlement in Straatsburg. Voor het imposante parlementsgebouw had de Alliance gedurende het hele weekend een stand. De stand werd druk bezocht door jongeren over de hele wereld. Leuk om te zien dat er zoveel interesse is voor internationaal vrijwilligerswerk! Het weekend van het European Youth Event was ook het weekend dat de Alliance haar Interactive Map lanceerde. Een mooie interactieve kaart waarmee wij geïnteresseerden konden laten zien waar ter wereld zij vrijwilligerswerk kunnen doen. Vooral de filmpjes sloegen goed aan.

Het bleef niet alleen bij het bemannen van de Alliance stand. We moesten ook echt aan de slag. Zo gaven twee collega’s een workshop over social inclusion en moesten we met zijn allen een spontane workshop over duurzaamheid geven. Het idee bij deze workshop was om voorbijgangers zover te krijgen om mee te doen aan een rollenspel waarin werd nagespeeld hoe vrijwilligers zouden reageren als ze een dag zonder elektriciteit moesten doen op een project. Het werd een erg komisch rollenspel.

De Alliance vertegenwoordigen was erg leuk en het Europees Parlement zien ook. Maar het allerleukste van allemaal was misschien nog wel de gezellige sfeer tussen de Alliance vrijwilligers. We waren met een groep van twintig leeftijdsgenoten uit verschillende Europese landen en vanaf het begin was er een enorm goede klik. Mooi dat je aan zo’n weekend weer leuke internationale vriendschappen overhoudt. En ik zou geen SIWer zijn als ik hier niet even benadruk dat jij ook zo’n sfeer kan ervaren op één van onze ruim 2000 projecten over de hele wereld!

Wil jij ook op avontuur in een andere cultuur? Kijk dan even op de website van SIW!