Op 14 juli overvielen gewapende mannen een kantoor van Artsen zonder Grenzen in de plaats Serif Umra; op 16 juli werd een ambulance beschoten tussen de steden Geneina en Mornay. De auto werd aangehouden en de chauffeur in elkaar geslagen. Op 18 juli werd een auto gestolen uit een medische post in het dorp Shangil Tobaya en op 20 juli werd een team bestolen en geslagen op de weg tussen de plaatsen Golo en Niertiti.

 

Vanwege de veiligheidsincidenten zijn onze teams in Serif Umra en twee projecten in het Jebel Marra gebergte geëvacueerd. Verder zijn mobiele klinieken opgeschort en op een aantal plekken is het onmogelijk om spoedeisende gevallen door te verwijzen naar chirurgische faciliteiten in andere gebieden. Dit heeft ernstige gevolgen voor de bevolking.

 

Artsen zonder Grenzen eist van de strijdende partijen in Darfur ongehinderde toegang tot haar patiënten daar.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
By7Qicqk_400x400

Artsen zonder Grenzen

Artsen zonder Grenzen geeft hulp daar waar hulp het hardst nodig is: in oorlogs- en conflictsituaties, op díe plekken waar mensenlevens …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer