Liefde kent geen grenzen. Al pratend over dit universele thema kom je vaak veel meer over mensen en hun cultuur te weten. Vieren mensen uit ontwikkelingslanden ook Valentijnsdag? Hoe ontmoeten geliefden elkaar? En wat is in Colombia een goede openingszin?

 

De actie sluit aan bij de fototentoonstelling Ontmoetingen op het Stationsplein van de Stedenband Haarlem-Mutare. In deze 54 meter lange tentoonstelling bij de bushaltes aan de voorkant het station geven Zimbabwaanse fotografen een beeld van het leven in Mutare en de ontmoeting tussen twee culturen.

 

De Derde Kamer 2015 is een platform om aandacht te vragen voor internationale wereldproblematiek. Naast 50 Nederlandse leden heeft de Kamer 20 leden uit ontwikkelingslanden die de stem van het Zuiden vertegenwoordigen. In de week van 9 tot 13 februari zijn zij op bezoek in Nederland, waar zij een intensief programma volgen. Ze geven gastlessen op middelbare scholen en treden ze op als deskundigen in een debat over het WRR-rapport.

 

NS draagt dit initiatief een warm hart toe. Het station is de poort naar de stad en een plek waar mensen elkaar ontmoeten.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer