Vanwege het vandalisme van eind januari hebben bedrijven de deuren gesloten of werktijdverkorting ingesteld. ‘Lang niet iedereen is het eens met de burgemeester en zijn aanhang. Hij probeert onrust te zaaien en heeft opgeroepen tot een nationale staking’, aldus Sekrima. De bij Sekrima aangesloten organisaties hebben besloten niet mee te doen aan de staking en door te gaan met werken om hun baan niet te verliezen.

President haalt TV zender burgemeester uit de lucht
De partij van de president won een jaar geleden de gemeenteraadsverkiezingen op het eiland, behalve in de hoofdstad Antananarivo. Daar won burgemeester Rajoelina als onafhankelijk kandidaat. Sindsdien zitten beiden elkaar dwars. De situatie escaleerde eind januari toen de president de tv-zender van de burgemeester uit de lucht haalde.

Wachten op uitkomst bemiddelingspogingen
‘Het is onduidelijk hoe de crisis verder zal verlopen, want de machthebbers zullen niet toegeven. We wachten nu op de uitkomst van bemiddelingspogingen. Als de president het gesprek wil aangaan zal de oppositie eisen dat er een overgangsregering komt.

Volgens de Wereldbank moet 70% van de 21 miljoen inwoners van Madagascar rondkomen van minder dan $ 1 per dag. CNV Internationaal steunt in Madagascar het werk van vakbondsorganisatie Sekrima.

Meer nieuws van CNV Internationaal

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer