ICS gaat in samenwerking met De Groot en Slot, wereldmarktleider in uienzaden, onderzoeken of de ui een interessant gewas is om toe te voegen aan het Agrics zadenassortiment. Het onderzoek richt zich op de regio Shinyanga in het noorden van Tanzania en moet aantonen of de ui goed gedijt in deze regio. Er wordt onderzocht wat de potentiële oogst is en wat een (kleine) boer kan verdienen met de lokale teelt van uien. Ook de huidige en potentiële afzetmarkt worden onder de loep genomen. Zo kan de ui allicht bijdragen aan het behalen van onze doelstelling: boeren verzekeren van voedsel voor hun gezinnen én een inkomen. 

Agrics, een van de social businesses van ICS, stelt kleine boeren in Tanzania en Kenia in staat om agrarische producten zoals gecertificeerde zaden en mest aan te schaffen op krediet. Op dit moment levert Agrics Tanzania vooral maiszaden en zonnebloemzaden. Omdat uien volop gegeten worden, en in andere delen van Tanzania al wel geproduceerd, ligt er voor de boeren in Shinyanga allicht een interessante kans om ook te starten met de lokale teelt van dit voedzame gewas. 

De Groot en Slot is een Nederlands bedrijf met meer dan 50 jaar ervaring in het ontwikkelen en produceren van uienzaad. In Niger heeft De Groot en Slot coöperaties van boeren geholpen om hun eigen uienzaad te telen. De schat aan kennis en ervaring en de eerdere samenwerking met boeren in een ontwikkelingsland zijn voor ICS dan ook van grote toegevoegde waarde.

ICS-logo_FC_defv2

ICS

ICS is een innovatieve en pragmatische ontwikkelingsorganisatie. Wij richten ons op duurzame, economische ontwikkeling en het welzijn van …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer