Duurzaam en eerlijk voedsel heeft de toekomst. Dat is niet alleen te zien aan het groeiend aantal duurzame en eerlijke producten in de supermarkt, maar blijkt ook uit de talloze aanstormende jongereninitiatieven die zich hiervoor inzetten. Our Common Food geeft jongeren de kans om samen met professionals bij te dragen aan een toekomst voor duurzaam voedsel. Op 23 maart komen jongeren, wetenschappers en ondernemers bijeen voor de Kick Off van het platform Our Common Food. 

Consumenten kunnen individueel veel doen om zich in te zetten voor een eerlijke voedselvoorziening. Bijvoorbeeld minder vlees eten, yoghurt kopen bij de lokale boer en tomaten plukken uit de eigen moestuin. Dit zijn allemaal kleine stapjes in de goede richting. Maar samen kunnen we nog veel meer bereiken. Daarom nodigen we studenten en young professionals in de leeftijd van 16-32 jaar uit om zich in te schrijven voor het platform Our Common Food waarin ze samen kunnen werken met wetenschappers en ondernemers aan een blijvende verandering.

In het platform werken de deelnemers met elkaar samen in multidisciplinaire teams aan innovatieve acties en oplossingen voor diverse voedselthema’s. Zo kan een team bestaand uit bijvoorbeeld een student journalistiek, een voedingswetenschapper en een supermarkt-manager zich richten op het thema ‘eerlijke prijzen’. Andere inspirerende thema’s zijn Globesity, Flexitariërs en Land Grabbing. Elk team stelt een plan op waarmee oplossingen voor de voedselproblematiek een stapje dichterbij komen. De gezamenlijke oogst wordt gepresenteerd aan Nederland voorafgaand aan Wereldvoedseldag 2012. De Kick Off staat onder leiding van Linda Vermaat en wordt mede mogelijk gemaakt door vele supporters waaronder ASN bank en EkoPlaza. Dit project wordt gefinancierd door het GROW-fonds van OXFAM Novib. Heb jij sterke ideeën over de toekomst van ‘ons voedsel’? Kom ook. Kijk op www.ourcommonfood.nl en meld je aan voor de Kick Off. 

23 maart 2012, 13.30 – 18.00 uur. Locatie: Pakhuis de Zwijger, Amsterdam

Kijk voor meer informatie op www.ourcommonfood.nl. 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer