Partnerbericht

De olievlek die sociaal ondernemen heet

Het uitgangspunt om sociale en duurzame uitdagingen aan te gaan dringt steeds verder door in de zakenwereld. Nee, de groei van sociaal ondernemende start-ups heeft zijn hoogtepunt nog niet bereikt. Net zoals elke verandering op het gebied van maatschappelijke bewustwording, is een omslag niet in een korte tijd te realiseren. Niet door één organisatie en niet op één plaats. Winst als prioriteit lijkt langzaam iets van het verleden te worden. Starters4Communities gaat dit jaar deze duurzame olievlek vergroten met nieuwkomers en jonge professionals.

Het blijvend creëren en vergroten van het draagvlak, is één van de belangrijkste factoren voor verandering. Steeds meer mensen vinden de drijfveer om zich in te zetten voor sociale verandering. Zo leveren ook kleinere en lokale impact-projecten een belangrijke bijdrage.

Dit merkte Manon Becher, oprichter van Starters4Communities, vijf jaar geleden ook op. Steeds meer hoogopgeleide talenten zetten zich graag in voor een duurzame toekomst en steeds meer mensen pakken vanuit eigen drive een maatschappelijk issue aan.

 

Leren anders werken

Met Starters4Communities werden deze enthousiastelingen met elkaar verbonden. Zo konden zij ervaring opdoen om samen bij te dragen aan sociale uitdagingen. Sinds 2013 hebben bijna 700 starters meegedaan met de programma’s in 7 verschillende steden en de organisatie groeit nog steeds. De starters worden getraind in sociaal ondernemen, waarin zij leren dat ondernemen en duurzame impact maken hand in hand kunnen gaan. Zo vergroot de organisatie bewustwording voor een andere manier van zakendoen. Dit jubileumjaar van Starters4Communities is een mooi moment om verder te kijken, vindt de organisatie. Het uitbreiden van de doelgroep is de volgende stap om meer verbinding te realiseren.

 

Opschalen naar nieuwkomers en professionals

Vanaf 10 april gaat in Tilburg Refugees4Communities van start, waarin starters en nieuwkomers samenwerken aan lokale impact-projecten. Zo krijgen ook nieuwkomers de kans zich te ontwikkelen, hun directe netwerk en hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Dankzij een subsidie van het Oranje Fonds kunnen nieuwkomers kosteloos deelnemen aan het programma. Daarnaast krijgen (jonge) professionals in Amsterdam met het nieuwe programma Professionals4Communities de kans om verandering te brengen in hun lopende carrière. Ook gaan de reguliere programma’s van Starters4Communities door heel het land deze maand weer van start.

Met de vele programma’s heeft Starters4Communities al veel impact-projecten en starters op weg geholpen. Toch is het belangrijk om steeds verder te blijven kijken, meer mensen te enthousiasmeren en meer bewustwording te creëren. Hoe groter het draagvlak, hoe eerder sociaal ondernemen de norm zal worden. En dat is een toekomstbeeld, dat wij allemaal graag zien.

 

Meer informatie en aanmelden? www.starters4communities.nl