De sociale crowdfunder voorziet nu ook Keniaanse dorpen van zonnepanelen voor goedkopere, schonere en duurzame energie. Lendahand's CFO Koen The schreef onlangs een blog over het waarom van deze stap. We doen niet aan spoilers, behalve dat het zeer de moeite waard is om te lezen!

Laagdrempelig

Oprichter Peter Heijen: "Het kost ongeveer € 250 om 1 huishouden duurzaam te voorzien van zonne-energie, maar je kunt al uitlenen vanaf € 50,-. We houden die drempel bewust laag, zodat het voor iedereen toegankelijk is om hieraan bij te kunnen dragen. Je helpt dus mensen in Kenia en ontvangt ook nog eens een eerlijke 3% rente op je lening."

Kans op een barbeque op zonne-energie

Lendahand viert de start van ‘solar finance’ met een leuke actie in samenwerking met Dutch Outdoor Living BV, de Nederlandse distributeur van de GoSun. Iedereen die deze maand geld uitleent via het crowdfundingplatform (niet alleen aan solar projecten, want die gaan erg hard!) maakt kans op een GoSun Sport: een barbecue die volledig werkt op zonne-energie!

Het doel van de GoSun oprichter Patrick Sherwin is om een goedkope en goed werkende solar cooker lokaal te kunnen laten fabriceren en (dmv financiering) toegankelijk te maken voor huishoudens. De social enterprise maakt het zodoende mogelijk de vaak vervuilende fornuizen waarmee gekookt wordt duurzaam te vervangen.

Lendahand

Lendahand

Lendahand is een sociale onderneming die mensen in Nederland de mogelijkheid biedt om te investeren in leningen aan kleine succesvolle …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer