Partnerbericht

Noticias presenteert: Volg je Maaltijd!

Deze week is de aftrap van ons project: Volg je Maaltijd! Dit project van Noticias heeft als doel de voedselproductieketen van Latijns-Amerika naar Nederland zo volledig mogelijk in kaart te brengen. 

Over het project
Veel van het eten dat in de Nederlandse winkels gekocht wordt geproduceerd buiten Nederland. Een deel daarvan komt uit Latijns-Amerika. Met Volg je Maaltijd brengen wij de productieketen van ons voedsel van Latijns-Amerika naar Nederland in beeld. Wat is bijvoorbeeld de link tussen sojaproductie in Brazilië en het biefstuk van de Hollandse koe in Nederland?
Met dit project willen wij laten zien dat de prijs die wij hier betalen voor ons voedsel invloed heeft op het leven van mensen in Latijns-Amerika. Ook gaan wij met de camera op pad om te vragen welke keuze jij maakt als je in de supermarkt staat.

Bekijk hier alvast de animatie over ons project.

Over Noticias
Noticias is al ruim vijftien jaar toonaangevend op het gebied van nieuws en achtergrond over Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Inmiddels is Noticias uitgegroeid tot een onmisbare informatiebron voor een ieder het continent een warm hart toedraagt.

Bezoek ons project op www.volgjemaaltijd.nl

Contact via info(at)laruta.nu of tel: 020 – 622 97 81