IKV Pax Christi-directeur Jan Gruiters schreef een boek over de strijd tegen oorlog en de droom van een vreedzame wereld. Onder de titel ‘Nooit meer oorlog. Winnende missie of verloren visioen?’ verschijnt het boek woensdag 12 december bij uitgeverij Valkhof Pers.

In zijn voorwoord waarschuwt Jan Gruiters de lezer direct dat dit een boek is van iemand die in vrede gelooft. Hij neemt de lezer mee naar zijn kindertijd. Gruiters was vier toen Lou de Jong zijn televisieserie ‘De Bezetting’ presenteerde. Dat leverde gesprekken op over zijn vader die ondergedoken had gezeten, zijn moeder die de Hongerwinter meegemaakt had en zijn oma die tijdens het boodschappen doen in Den Haag en passant de plek wees waar mensen willekeurig gefusilleerd waren als represaillemaatregel.

De generatie die oorlog en bezetting zelf heeft meegemaakt, was bezield door de gedachte ‘nooit meer oorlog’. Die generatie sterft nu langzaam uit. Dat roept de vraag op hoe het eigenlijk gesteld is met die droom van ‘nooit meer oorlog’.

Nieuwsgierig geworden? Stuur voor 17 december een email aan info@ikvpaxchristi.nl met je motivatie waarom je dit boek wil lezen, of deel dit bericht via Facebook, Dan maak je kans op één van de vijf exemplaren die we gratis weggeven. Als je nu denkt: ‘Ik win toch niet”, bestel het boek dan in de boekhandel!

pax

PAX

PAX staat voor vrede. Samen met mensen in conflictgebieden en kritische burgers in Nederland werken wij aan een menswaardige, democratische …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer