Partnerbericht

#NoMoreViolence

Geweld treft voornamelijk meisjes en vrouwen. 1 Op de 3 meisjes en vrouwen maakt in haar leven enige vorm van fysiek of seksueel geweld mee. Geweld tegen vrouwen en meisjes is een van de meest voorkomende en verwoestende schendingen van de mensenrechten.

De United Nations voorspelt dat door de huidige coronacrisis het geweld tegen meisjes en vrouwen enorm zal toenemen. Want met elke drie maanden dat de wereldwijde lockdown strategie voortduurt komen er maar liefst 15 miljoen slachtoffers van huiselijk en seksueel geweld bij. Het zorgt ervoor dat meisjes achtergesteld blijven en zich niet kunnen ontwikkelen. Hierdoor krijgen zij minder kansen dan jongens.

Maar liefst een derde van de wereldbevolking in 90 landen zit thuis in lockdown vanwege het coronavirus. Scholen zijn dicht, economische ongelijkheid groeit wat weer leidt tot een verhoogd risico op seksuele en gender-gerelateerd geweld, seksuele uitbuiting, vroege zwangerschap en vroeg en gedwongen huwelijk. De economische en sociale gevolgen van deze situatie leiden ertoe dat inkomens dalen en dat stress toeneemt. Mensen zitten dicht op elkaars lip. En wanneer iemand zijn baan verliest, kunnen spanningen in het gezin toenemen.

Dit moet stoppen! Daarom komen Lieke van Lexmond en Saskia Noort samen met Amref Flying Doctors in actie.

Wat kan ik doen?
Laat zien dat jij tegen geweld bent. Doe vanaf 9 juni mee met de campagne #NoMoreViolence van Amref Flying Doctors.

  • Schrijf ‘No More Violence’ op je hand.
  • Maak een stop-gebaar met je hand, maak een foto en plaats die op je socialmediakanalen.
  • Tag drie vrienden in je foto en vraag ook of zij zich willen uitspreken
  • Gebruik de hashtag #NoMoreViolence en de handle @AmrefFlyingDoctorsNL
  • Teken de petitie tegen geweld. Saskia Noort zal de handtekeningen namens Amref Flying Doctors overhandigen aan de Tweede Kamer. Met jouw handtekening kan deze wereldwijde uitdaging bij hen onder de aandacht worden gebracht.