Starters4Communities is een plek om ervaring op te doen (iets waar iedereen die een baan wil tegenwoordig naar verlangt), en wel met sociaal ondernemen. Door niet mondiaal, maar klein te beginnen: in je buurt. Als (bijna)afgestudeerde krijg je trainingen in sociaal ondernemen en word je gekoppeld aan een initiatiefnemer uit een stadswijk. Die initiatiefnemers hebben bijvoorbeeld het idee om een stadsmoestuin te beginnen, een leerwerkbedrijf voor jongeren met een zorgachtergrond op te zetten of dansvoorstellingen voor ouderen te organiseren. Allemaal projecten waarbij bottom-up wordt gewerkt, die gericht zijn op duurzaamheid en het zorgen voor sociale cohesie in de wijk.

De echte wereld van sociaal ondernemen

Ook doe je ervaring op met crowdfunding. Want voor het programma van start gaat, moet je zelf zorgen voor de financiering, zoals in de echte wereld van het sociaal ondernemen. De eerste maand heb ik dus enthousiast vrienden, kennissen en op een gegeven moment totaal onbekenden op de hoogte gesteld van mijn plan (en ze subtiel gevraagd me hier in te ondersteunen). Zo kwamen lieve vrienden helpen koken voor het geven van een etentje gemaakt van bijna verspild voedsel, bood één vriendin haar hulp aan met haar Thaise reflex massagehanden en gaf een dansdocente vrijwillig een lesje salsa.

Repair- en recyclecentrum

Ondertussen zijn de trainingen gestart en ben ik met twee andere deelnemers gekoppeld aan initiatiefneemster Chiquita in Amsterdam West. Zij wil de bergen afval die wij met z’n allen produceren, de wereld uithelpen. Samen zijn we nu bezig met het opzetten van een Repair- en recyclecentrum. En zijn we toch al een beetje mondiaal aan het denken en groen aan het doen.

Meedoen?

Wil jij net als Inger meer relevante werkervaring opdoen? Geef je dan snel op. Binnenkort starten er nieuwe programma's in Amsterdam, Utrecht, Den Bosch en de Achterhoek. 

Check voor meer informatie: http://www.starters4communities.nl/voor-starters/s4c-programma-starters/

Mail: Sophie@starters4Communities, Tel: 06 27219398

 

Ontwerp zonder titel (1)

Starters4communities

Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Advertentie

230308_MtMf23_OnlineBanners_5_600x500