Partnerbericht

Nieuwe lichting sociaal ondernemers bestormt de arbeidsmarkt

Starters4Communities biedt starters op de arbeidsmarkt een trainingsprogramma rondom sociaal ondernemerschap waarin zij workshops krijgen op het gebied van crowdfunding, businessmodellen, marketing & communicatie, fondsen aanvragen, evaluatiestrategieën etc. De nieuw verworven kennis en vaardigheden worden direct in de praktijk gebracht in ondernemende buurtinitiatieven. Door een concreet probleem van een buurtinitiatief op te lossen, ontwikkelen de deelnemers hun creativiteit en oplossend vermogen, breiden ze hun netwerk uit en doen ze zeer relevante werkervaring op.

Vrijdag 31 juli was in Utrecht de eindviering van alweer het negende programma van Starters4Communities. De 18 deelnemers presenteerde wat zij de afgelopen vier maanden betekend hebben voor de vijf initiatieven. De deelnemers van het buurtinitiatief ‘de Kidsclub’  presenteerden samen met de twee initiatiefnemers. De Kidsclub is een initiatief van twee gedreven moeders in de wijk Overvecht in Utrecht. Zij merkten dat er geen plek was waar moeders met jonge kinderen samen kunnen komen. De Kidsclub biedt een plek om sociale contacten te leggen, creativiteit te ontwikkelen en gewoon even lekker samen te spelen, zingen en knutselen.

De deelnemers hebben veel voor het initiatief betekend. Zo hebben ze van de Kidsclub een stichting gemaakt, een website gerealiseerd, social media-kanalen opgezet en het netwerk van de Kidsclub sterk uitgebreid. ‘De workshops waren niet alleen goed voor mijn professionele ontwikkeling, maar ze waren ook super toepasbaar op de vraagstukken van ons initiatief!’ aldus Laurens, die als starter aan dit initiatief werkte.

Starters4Communities heeft al negen programma's succesvol afgerond. We verwachten dat de deelnemers van Utrecht net zulke mooie scores halen als de deelnemers van eerdere projecten: 56% vond snel een betaalde baan of opdracht, 24% begon een eigen onderneming en 13% kon aan de slag in zijn of haar buurtinitiatief!

Wil jij de kneepjes van sociaal ondernemen leren door je in te zetten voor een buurtinitiatief? Eind augustus en begin september starten er nieuwe programma’s in Den Bosch, Utrecht, de Achterhoek en Amsterdam.

Meer weten?
Vul dit formulier in voor meer informatie over het Starters4Communities programma’s bij jou in de buurt. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Meer informatie vind je op de website van starters4communities.nl of mail naar benthe@starters4communities.nl.