Snel en praktisch informatie vinden en delen over voedselzekerheid en goede voeding in ontwikkelingslanden. Dat is het doel van de Food and Nutrition Security Portal binnen Akvopedia.

De portal is een initiatief van ICCO Cooperation en Akvo en kan worden geopend op:http://akvopedia.org/wiki/Food_%26_Nutrition_Security_Portal

Marijke de Graaf, ICCO Cooperation, voedselzekerheid specialist: “ Het portal is gericht op project medewerkers en

 beleidsmakers van lokale en internationale ontwikkelingsorganisaties, overheidsinstanties, coöperaties en bedrijven. Het geeft hen niet alleen toegang tot praktische informatie over allerlei aspecten van voedselzekerheid en gezonde voeding, maar biedt hen tegelijk een forum om hun ervaringen te delen. Het portal faciliteert uitwisseling van informatie, kennis en voorbeelden uit de praktijk en draagt zodoende bij aan van elkaar leren en innoveren”. 

De informatie is geclusterd in vier thema’s: recht op voedsel, beschikbaarheid van voedsel, toegang tot voedsel op huishoudniveau en goede voeding. De inhoud en voorbeelden zijn getoetst op basis de uitgebreide ervaring van ICCO Cooperation en haar  partners. 

Het nieuwe portal is gebaseerd op bestaande, door Akvo gepubliceerde portals, met specifieke aandacht voor gebruikersvriendelijkheid. Dit wordt onder andere bereikt door uniformiteit en interactie met gebruikers. 

Winona Azure, editor van Akvopedia legt uit: "Informatie over water en sanitatie op Akvopedia is nu uitgebreid met inhoud over voedselsystemen. Het integreren van deze thema's samen met ICCO Cooperation, levert nog meer waardevol bronmateriaal op voor iedereen die werkzaam is in de bestrijding van armoede en het voorkomen en opvangen van de gevolgen van klimaatverandering voor lokale gemeenschappen. We moedigen iedereen aan informatie toe te voegen aan de Akvopedia portal en bij te dragen aan een levendige community."

Ga naar de Akvopedia Food & Nutrition Safety Portal

logo_icco_rgb_1200px_0

ICCO

ICCO is de Interkerkelijke organisatie voor ontwikkelingssamenwerking. Wereldwijd geven wij financiële steun en advies aan lokale …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer