Tijdens het zomerkamp krijgen de Kosovaarse jongeren rockmuziekles, worden er gemengde bands gevormd en werken ze gezamenlijk toe naar een openluchtoptreden. Ook worden Kosovaarse docenten getraind in hun vaardigheden om te doceren en bands te coachen. Studenten en afgevaardigden van de Fontys Rockacademie uit Tilburg zullen hun muzikale expertise hiervoor inzetten. 
 
Tegenwoordig staat Mitrovica vooral bekend als conflict-hotspot, maar vóór de oorlog was de stad het centrum voor rockmuziek in de regio. Lokale muzikanten wilden deze traditie in ere herstellen en riepen de hulp in van de organisatie Community Building Mitrovica (Kosovo) en Musicians without Borders (Alkmaar). Inmiddels volgen zo’n 70 jongeren rockmuziekles aan de Mitrovica Rockschool. Hun docenten zijn lokale muzikanten die onder begeleiding staan van de Fontys Rockacademie (Tilburg).
 
In Mitrovica wonen Albanezen en Serviërs strikt gescheiden; de Albanezen in het zuiden en de Serven in het noorden. De leerlingen kunnen in hun eigen stad niet samenkomen. Ze krijgen daarom les vanuit twee vestigingen, één aan elke kant van de stad. Het zomerkamp doorbreekt deze scheiding.
 
Dit is de tweede keer dat een zomerkamp wordt georganiseerd. Vorig jaar is het Rockschoolproject met een zomerkamp ingeluid. Begin 2010 reizen docenten uit Kosovo af naar Tilburg, waar zij aan de Fontys Rockacademie masterclasses en pedagogische training zullen volgen.
 
Het Rockschool-project is een samenwerking van de Kosovaarse organisatie Community Building Mitrovica (CBM) en de Nederlandse organisaties Musicians without Borders, de Fontys Rockacademie en IKV Pax Christi.

www.ikvpaxchristi.nl

www.musicianswithoutborders.nl

pax

PAX

PAX staat voor vrede. Samen met mensen in conflictgebieden en kritische burgers in Nederland werken wij aan een menswaardige, democratische …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer