De Cup of Excellent Experiences is een door Progreso Network georganiseerde prijsvraag om best practices van producentenorganisaties wereldwijd op een positieve manier onder de aandacht te brengen. Dit ter stimulans voor het uitwisselen van kennis en ervaringen. Ideeën en ontwikkelingen in Peru kunnen bijvoorbeeld ook toepasbaar zijn in Kenia. Zo leren organisaties van elkaar. Progreso Network vraagt deelnemende organisaties hun vernieuwende projecten te documenteren. Via publicatie op Internet kunnen producentenorganisaties daarvan profiteren. Dit jaar schreven 50 organisaties uit 16 landen zich in voor de prijs.

Progreso Network verbindt producentenorganisaties van kleinschalige boeren die o.a. katoen, cacao, koffie, rijst en fruit verbouwen. De meeste zijn Fairtrade en/of biologisch gecertificeerd. Markttoegang, het verbeteren van kwaliteit en duurzame productietechnieken zijn cruciale thema´s. Samenwerken en het leren van elkaar zijn daarin belangrijk.

 

Progreso Network wordt ondersteund door AFAD, PSO, Rabobank Foundation, Solidaridad, Stichting Doen en de UNDP/GEF SGP.

Voor meer informatie over Progreso Network en/of the Cup of Excellent Experiences bezoek de website www.progresonetwork.org.

solidaridad

Solidaridad

Solidaridad is een internationaal opererende maatschappelijke organisatie. Wij hebben 50 jaar ervaring in de verduurzaming van …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer