Gisteravond vond in Essen in Duitsland de jaarlijkse uitreiking van de Red Dot Award plaats. Greentom won dit jaar de Red Dot ‘best of the best’ design Award 2016 vanwege het ‘innovatieve en baanbrekende design en het gebruik van duurzame grondstoffen.’

De Red Dot Design Award wordt sinds 1955 uitgereikt en behoort tot de grootste designwedstrijden ter wereld. De competitie wordt georganiseerd door het Design Zentrum Nordrhein Westfalen en er worden prijzen toegekend in drie categorieën: product design, communication design en design concept. Uit meer dan 6000 inzendingen uit 57 landen werd de Greentom kinderwagen door een internationale vakjury bekroond met de ‘best of the best’ Design Award, een eer die slechts voor enkele ontwerpen is weggelegd.

Een groene wereld voor kinderen

Greentom bouwt aan een groene wereld voor alle kinderen. In drie jaar tijd heeft het Nederlandse bedrijf met een innovatieve duurzame kinderwagen de traditionele babymarkt op zijn kop gezet.

In 2013 introduceerde dit Nederlandse bedrijf de eerste duurzame kinderwagen ter wereld, een ontwerp van oprichter Bart Bost.

De kinderwagens worden gemaakt van hoogwaardig gerecycleerd plastic (PP), bio plastic en PET-flessen. Dit maakt de gepatenteerde Greentom kinderwagen niet alleen duurzaam, maar ook betaalbaar, licht en sterk. Na gebruik kunnen de componenten opnieuw hergebruikt of gerecycleerd worden. De kinderwagens worden dus volgens het "cradle-to-cradle principe" geproduceerd. 

Al meer dan twaalf duizend tevreden gebruikers wereldwijd omarmen het nieuwe concept. De kinderwagen wordt inmiddels in meer dan twintig landen verkocht.

China en de Verenigde Staten

Vanuit wereldmarkten China en de Verenigde Staten is de belangstelling voor dit duurzame product groot. In China is recent een Greentom kantoor geopend en Bart Bost trad twee weken geleden op als een van de keynote speakers tijdens de CO2 Summit. Tijdens deze Summit werd duidelijk dat vanuit de Chinese overheid alle steun uitgaat naar internationale bedrijven die samen met China de Chinese markt van binnenuit willen vergroenen. 

Dit betekent een enorme kans voor Greentom aangezien het bedrijf de productie voor de Aziatische markten in China heeft ingezet. Op deze wijze combineert Greentom het gebruik van hoogopgeleide lokale Chinese spuitgieters met het slim ontworpen concept. Het bestaat uit een minimaal aantal componenten waardoor het slechts enkele minuten kost om de kinderwagen te assembleren. Zo kan Greentom gespecialiseerde, lokale werknemers op verantwoorde wijze inzetten om een kwalitatief hoogstaand en toch betaalbaar product te produceren voor de Aziatische markt.

Crowdfunding

Greentom is recent een crowdfundingcamapgne gestart op duurzaam crowdfundingplatform Oneplanetcrowd om de groenste kinderwagen ook in China een extra push te geven en daarmee een nieuwe wereldmarkt te vergroenen. Er is al bijna € 300.000 geïnvesteerd. De campagne loopt af op maandag 18 juli 2016. Tot die datum kan de crowd een lening verstrekken met 7% rente.

oneplanetcrowd

Oneplanetcrowd

Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer