In tientallen steden kan je terecht voor een eerlijke start van je dag. Schuif bijvoorbeeld op woensdag 11 mei aan bij de Hanzehogeschool Groningen of op 14 mei in De Groene Passage in Rotterdam. Tijdens het Fairtrade Ontbijt kunnen deelnemers genieten van diverse fairtrade producten. Variërend van koffie, thee, vruchtensappen, broodbeleg tot aan het tafellinnen en servies. Fairtrade producten zijn verhandeld volgens eerlijke handelsvoorwaarden, zodat kleine boeren en producenten in ontwikkelingslanden de kans krijgen zich op eigen kracht te ontwikkelen en te werken aan een duurzame toekomst. Op www.fairtradeontbijt.nl staat een overzicht van alle locaties waar een Fairtrade Ontbijt plaats vindt.

Iedereen die de komende periode bij de Wereldwinkel of WAAR producten van Fair Trade Original koopt maakt bovendien kans op een gratis Fairtrade Ontbijt. De winkels verloten in totaal 350 ontbijtpakketten ter waarde van € 20,- en een mooie hoofdprijs: een gratis Fairtrade Ontbijt ter waarde van € 275,-. De prijzenpakket zijn samengesteld door Fair Trade Original. Winnaars krijgen diverse fairtrade voedselproducten. De winnaar van de hoofdprijs krijgt bovendien een tweepersoonsdekbed-overtrek met hoeslaken, een dienblad, twee mokken, twee borden, een schaal, twee champagneglazen, vonkelwijn en verse broodjes.

Fairtrade Ontbijt
Op 14 mei is het World Fair Trade Day. In de hele wereld organiseren mensen daarom activiteiten, zoals een Fairtrade Ontbijt. Het Fairtrade Ontbijt in Nederland is een initiatief van Fair Trade Original, Fairtrade Gemeenten, WAAR en Wereldwinkels. Alle organisatoren zorgen er samen voor dat er rond en na World Fair Trade Day meer fairtrade (ontbijt)producten worden gebruikt en verkocht. Dit komt ten goede aan boeren en producenten in ontwikkelingslanden. Op www.fairtradeontbijt.nl kan je zien waar je terecht kunt voor een Fairtrade Ontbijt.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer