Oxfam Novib en IKV Pax Christi nodigen u uit in debat te gaan met politici, de defensie-industrie en overheid over de noodzaak voor een sterk, alomvattend wapenhandelsverdrag en een eenduidig export en doorvoerbeleid. Op 14 februari wordt een korte film getoond over de impact van wapens in Burundi. Daarna zullen sprekers van Amnesty International, Campagne tegen Wapenhandel, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Kamerleden hun visie uiteenzetten. Ze gaan daarna in discussie met de aanwezigen over de rol en verantwoordelijkheid van Nederland op het wereldtoneel. Waarom is een wapenhandelsverdrag nodig? Welke rol kan Nederland als wapenexport en doorvoer land hierbij spelen? Waar een klein land groot in kan zijn.

Laat u informeren en inspireren over een onderwerp dat ver weg lijkt maar dichterbij is dan uw denkt.

Adres:      Humanity House, Prinsegracht 8, Den Haag. Deuren open: 16 uur. Einde: 18.15 uur

R.S.V.P:   Wij stellen het op prijs indien u zich vóór 8 februari aanmeldt bij wapendebat@ikvpaxchristi.nl; uw aanmelding kunt u als definitief beschouwen.

Voor meer achtergrond info over doorvoer, zie: http://www.rnw.nl/nederlands/article/gidsland-met-dodelijke-doorvoer

http://www.ikvpaxchristi.nl/news/?v=2&lid=1&id=1204&cid=3

pax

PAX

PAX staat voor vrede. Samen met mensen in conflictgebieden en kritische burgers in Nederland werken wij aan een menswaardige, democratische …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer