Partnerbericht

Nacht van het Conflict

Nederland bekleedde in 2018 een jaar lang een zetel in de VN-Veiligheidsraad. Op het allerhoogste niveau praatten we mee over oorlog, vrede & internationale veiligheid. Hoe hebben we het er van afgebracht? En wat waren de belangrijkste kwesties op het wereldtoneel? Je komt erachter tijdens de Nacht van het Conflict!

Tijdens de Nacht van het Conflict wordt Theater aan het Spui door theaterregisseur Abdel Daoudi omgetoverd tot een prikkelend festival over oorlog, vrede en internationale veiligheid.

Zo gaat de prijswinnende performance The Automated Sniper in op moderne oorlogvoering en geeft  primatoloog Frans de Waal college over de vredelievende en gewelddadige driften van de mens. Victor Ochen, de jongste genomineerde voor de Nobelprijs voor de Vrede ooit, vertelt over zijn persoonlijke reis van oorlog naar vrede en over zijn ervaringen in het werken aan vrede en gerechtigheid in Afrika. En onze eigen Minister voor buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking, Sigrid Kaag, is aanwezig voor een interview over conflictpreventie en het aandeel van Nederland in de Veiligheidsraad tijdens het afgelopen jaar. Heb je zelf prangende vragen? Schuif met sprekers aan voor een drankje aan de bar of ga speeddaten met directeuren en medewerkers van denktanks, ngo’s en overheid.

Humanity House organiseert De Nacht van het Conflict samen met Het Nationale Theater en Instituut Clingendael. Partners zijn: vfonds, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Fonds 1818 en Vrij Nederland.

Wanneer: zaterdag 15 december 2018, 19.30-01.00
Waar: Theater aan het Spui, Den Haag
Tickets: via de website van Humanity House