Partnerbericht

Nacht van de Vluchteling

In de nacht van zaterdag 16 juni op zondag 17 juni 2018 klinkt het startschot van de negende editie van Nacht van de Vluchteling.

In het holst van de nacht lopen duizenden lopers 40km van Rotterdam naar Den Haag, van Amsterdam naar Amsterdam, van Nijmegen naar Arnhem. In 2018 is er ook een spiksplinternieuwe route in Utrecht. Een pittige maar onvergetelijke ervaring. Het startschot klinkt voor alle edities om precies 00:00 uur middernacht. Ook zijn er in de vooravond ook twee kortere routes in Amsterdam: de 10 en 20km. Loop jij ook mee?

Het doel? Met elkaar een zo hoog mogelijk bedrag ophalen voor noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd: mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, conflict en onderdrukking. Naast het ophalen van geld, vragen de lopers met hun deelname ook op een positieve manier aandacht voor vluchtelingen.

Nacht van de Vluchteling 2018
In 2018 vindt de Nacht van de Vluchteling plaats in het weekend voorafgaand aan Wereld Vluchtelingendag (20 juni), in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 juni. Het startschot klinkt stipt middernacht op alle vier de startlocaties. De deelnemers lopen er gemiddeld 8 tot 9 uur over en finishen de volgende ochtend.

Schrijf je gelijk in!
Meer informatie of je direct inschrijven als individuele loper of als team: Nacht van de Vluchteling