Partnerbericht

Nacht van de Vluchteling: nog 2 weken!

In de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 juni 2018 vindt de negende editie van Nacht van de Vluchteling plaats: een wandeltocht waarmee Stichting Vluchteling geld ophaalt voor noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd. Lees hieronder alle ins en outs over dit prachtige evenement.

 

De tocht

Duizenden lopers zetten in de nacht van 16 op 17 juni hun beste beentje voor en maken een wandeltocht om geld op te halen voor vluchtelingen wereldwijd. Op de route zorgen wij voor rustpunten op mooie locaties, verschillende versnaperingen en allerlei soorten vermaak!

Het evenement is dit jaar groter dan ooit te voren met drie verschillende afstanden en zes verschillende tochten in vier verschillende steden door heel het land. In Amsterdam, Utrecht, van Rotterdam naar Den Haag en van Nijmegen naar Arnhem vinden de lopen van 40 kilometer plaats. In Amsterdam hebben we ook twee kortere afstanden van 10 en 20 kilometer.

Wist je dat…

  • De Nacht van de Vluchteling het grootste evenement van Stichting Vluchteling is?
  • Dankzij de deelnemers aan de Nacht van de Vluchteling 2017 maar liefst 76.948 vluchtelingen noodhulp hebben gekregen?
  • De Nacht van de Vluchteling in de top 10 fondsenwervende evenementen van Nederland staat?

Opbrengst

In 2017 hebben de lopers een recordbedrag van maar liefst 1,6 miljoen opgehaald voor noodhulp aan vluchtelingen in Myanmar, de DR CongoSyrieIrak en Kameroen. Hiermee hebben wij 76.948 vluchtelingen noodhulp kunnen bieden. De deelnemers aan Nacht van de Vluchteling hebben ieder gemiddeld 15 vluchtelingen geholpen!

Meedoen

Wil jij ook meelopen en zo steun bieden aan vluchtelingen? Schrijf je dan snel in via deze link!

Meer weten?

Lees hier alles over het evenement op de website.

Volg #NvdV18!

Volg Nacht van de Vluchteling ook op FacebookTwitter en Instagram!